Nieuws van de werkgroep Genealogie

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

HCC!ZEELAND

Nieuwsbrief Werkgroep Genealogie April 2023

Beste werkgroep leden,

Tijdens de volgende bijeenkomst, die gepland staat voor maandag 1 mei aanstaande, houden we zoals besproken een Genealogisch- of Stamboomcafé.

Stamboomcafé:

Heel veel mensen zijn op zoek naar hun voorouders, naar het verborgen verleden van hun familie. In deze tijd met een overvloed aan digitale informatie is het verleidelijk om dat enkel van huis uit te doen, achter de computer en daarbij gebruik te maken van de grote platforms. Maar er is veel meer en samen kom je altijd verder is het devies van onze werkgroep! Daarom willen we mensen die belangstelling hebben voor genealogie met elkaar in contact brengen, onze inzichten en ervaringen delen en op zoek gaan naar minder bekende bronnen.

Daarom organiseert de “Werkgroep Genealogie van de HCC Zeeland” een Genealogie- of Stamboomcafé in De Burgerij aan de Van Hogendorpweg 58a in Vlissingen, op maandag 1 mei 2023 van 20.00 tot 22.00 uur.

De leden van de Werkgroep Genealogie zijn dan aanwezig. Er kunnen vragen worden gesteld over computerprogramma’s die worden gebruikt, digitale bronnen in binnen- en buitenland en fysieke bronnen. Deze zijn vaak dicht bij huis te vinden of in de omgeving waar de familie vandaan komt. In Nederland, maar ook in de ons omringende landen is een goed toegankelijke infrastructuur.

Voor beginners zoeken we antwoorden op: hoe je start met het onderzoek naar je voorouders. Wie waren het? waar woonden ze? en wat deden ze?

Genealogie is een verslavende bezigheid, je wil steeds meer te weten komen. Elk antwoord levert weer nieuwe vragen op en veel antwoorden zijn vaak verassend. Omdat de eerste stap te zetten naar het Zeeuws Archief, het gemeentelijke archief of het Genealogisch Centrum Zeeland voor velen soms wel moeilijk is, helpen de leden van de werkgroep je graag met hun advies om ook eens echt in de archieven te duiken. De toegang voor het genealogie of stamboomcafé is gratis. Zowel voor leden als voor NIET LEDEN.

Voor informatie kunt u contact opnemen met een van de coördinatoren: Erik Mulder of Han Bleyenbergh  

Bijeenkomsten van de werkgroep Genealogie voor de rest van 2023: 

Maandag 5 juni 2023 / Maandag 4 september 2023 / Maandag 2 oktober 2023 / Maandag 6 november 2023 en Maandag 4 december 2023 

burgerij

Foto: De Burgerij, locatie voor de Vlissingse bijeenkomsten......

De Werkgroep genealogie HCC Zeeland, Jan Remijn, Joke de Priester, Han Bleyenbergh, Paul Lockefeir en Erik Mulder

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!zeeland

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden